sobota, 21. marec 2009

Grmada Bigniéjev



Paljeno testo (bigné) : 4 enako velika jajca
za težo dveh ubitih jajc moke
za težo dveh ubitih jajc masla
za težo dveh ubitih jajc vode
ščep soli

Vodo z maslom zavremo,solimo in vanjo zakuhamo moko.Mešamo s šibo dokler ne postane testo gladko in se ne naredi cmok in odstopa od posode. Odstavimo,testo do mlačnega ohladimo in eno za drugim primešamo jajca.

Vaniljeva krema : 3 jajca
10 dag sladkorja
8-10 dag moke
5 dl mleka
strok vanilije
malo ruma
2,5 dl smetane
2 dag sl. v prahu

Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo,dodamo moko, 0,5 dl hladnega mleka in razmešamo.Prilijemo še preostalo vrelo mleko.Kuhamo da se zgosti.Nato kremo odstavimo,ji dodamo rum in sneg iz beljakov v katerega smo vtepli ostali sladkor in narahlo zmešamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar